Generálkivitelezés

generálkivitelezés

A cégvezetésünk úgy döntött, hogy újabb újságot indítunk el a második negyedévben, miután már eddig is az építőipari szakemberek számára adtunk ki lapokat. Most a generálkivitelezés lesz az új lapunk címe, amellyel reményeink szerint ismét több tízezer előfizetőt fogunk megszerezni.

Generálkivitelezés Magyarországon

Az építőipar hosszú tetszhalott állapotából szép lassan kikerül és most természetesen nem politikai szónoklatokra gondolok, hanem a valós tényekre. Mert ugyebár vannak az „államilag tolt” projektek és a tényleges üzleti szektor általi projektek. Ezeket érdemes különválasztani, mert a mi célközönségünk és olvasóink elsősorban a piaci szektorból jönnek és nekik szeretnénk a lehető leginkább szakszerű és érdekes cikkeket és információkat nyújtani.

Mindenki számára egyértelmű lehet, aki egy kicsit is jártasabb vagy érdeklődőbb a generálkivitelezés iránt, hogy ez egy elképesztően összetett és izgalmas szakma. Rengeteg kihívással, még több kóklerrel, és csalóval, sajnos ezt muszáj leszögezni az elején. És mielőtt azt hinnénk, hogy ez főleg vidékre jellemző, sajnos el kell mondjam, nem. Budapestre összpontosítanak sokan, hiszen itt indul a legtöbb építkezés az elmúlt években.  Forrás: http://amelis.hu/szolgaltatasaink/generalkivitelezes/ – generálkivitelezés

generálkivitelezés

Generálkivitelezés árnyoldalai

A fentiekben a következőkre gondolok. Vannak azok a cégek és generálkivitelezés projektek, amelyeket elhoznak, „megnyernek” úgynevezett táskás cégek, akik hihetetlen áron vállalnak el munkákat, aztán a teljes garanciát továbbtolva a tényleges kivitelezőkre hatalmas profitot tesznek el. És ilyenkor a megrendelő gyakorlatilag tehetetlen, mert amennyiben a tényleges cég, aki a generálkivitelezés szerződője, esetleg a munkát követően becsődöl vagy eltűnik, akkor nem lesz kin behajtani a károkat vagy a későbbiek során megjelenő garanciális hibákat. És ez ellen nagyon nehéz bármit is tenni.

Természetesen ebben próbál a mi lapunk segíteni. A közösségi portálokhoz hasonlóan csak és kizárólag olyan cégek szerepelnek és hirdetnek benne, akik megfelelő számú referenciával rendelkeznek és minimum 5-10 éves múltra tekintenek vissza. Figyelembe fogjuk venni a generálkivitelezés projektekből származó árbevételüket, pénzügyi és egyéb adataikat, amelyek alapján racionális döntést lehet hozni majd az érdeklődőknek. Ezekben egyrészt nagy segítségünkre van a több, mint 10 éves szakmai múltunk, továbbá azok a tulajdonosaink, akik szakmai testületek és hivatalok vezetőségében töltenek be nagyon fontos tisztségeket, így teljes rálátásuk van a piacra, a pozitívumokra és anomáliákra.
Célunk nem a világmegváltás. Nem akarjuk megreformálni sem az állami szektor megrendeléseit – vicces terv lenne… – sem nem akarunk rendet vágni a hagyományos üzleti szektorban. Egy cél lebeg a szemünk előtt. Legyen egy olyan szaklap, amely a valós magyarországi helyzetet tárja az olvasók elé, minél tényszerűbb adatokkal és információkkal.

Köszönjük a megosztásodShare on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin