Sajtó

Tudatos fészekrakás – önkéntes segítséggel…

Az Önkéntes Centrumot működtető Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete újabb sikeres pályázatot nyújtott be egy TÁMOP- os kiírásra. A “Tudatos fészekrakás…” című projekt a családi erőforrások fejlesztését tűzi ki célul az LHH-ás hevesi kistérségben. A program szervezői számos önkéntes segítségére számítanak a 20 hónapos programsorozat lebonyolításában, megfeleve ezáltal az 5.5.2-es projekt fenntartási kötelezettségeinek is.

KAPU képzés Egerben II.

Ezúttal tízen vehették át a tanfolyami tanúsítványt, s ők egyben regisztrálták is magukat az ÖC adatbázisába. Közvetítésük főleg idős és fogyatékkal élő embertársainkkal foglalkozó szervezetek s intézmények részére a legvalószínűbb.

 

Már csak 22 napig lehet pályázni az Önkéntességért díjra!

Az önkéntes munka és a társadalmi felelősség jelentőségét, egyre többen ismerik fel. Számos vállalat és magánszemély csatlakozik olyan programokhoz, amellyel szűkebb illetve tágabb környezetének segíthet; mindezt önzetlenül. Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) idén is meghirdette az „Önkéntességért Díj” pályázatát.

Az önkéntesek által végzett munka, a közvetlen segítségnyújtás kézzel fogható eredményeket hoz. Az Önkéntes Központ Alapítvány azonban az önkéntesség gazdasági és társadalmi hasznosságára is szeretné felhívni a figyelmet.
Az Alapítvány tapasztalatai azt mutatják, hogy folyamatosan nő hazánkban az önkéntesség elismertsége, az önkéntesek száma. Egyre több ember érzi úgy, hogy személyiségét fejleszti, új kapcsolatokat épít ki az önkéntes tevékenységek révén, s mindeközben segíthet a rászorulókon is. Az ÖKA adatai szerint az önkéntesek legszívesebben a gyermekek számára nyújtanak támogatást, de magas a fogyatékosokat valamint az idős embereket támogató önkéntesek száma is. Az ÖKA adatbázisát naponta több százan keresik fel önkéntes lehetőség után kutatva. Őket jelenleg 944 regisztrált szervezet adatai várják, ahol ideiglenesen, vagy állandóan végezhető valamilyen önkéntes tevékenység.

Az önzetlen segítség itthon is egyre fontosabb – 2010-ben is díjazzák az önkénteseket

Az önkéntes munka és a társadalmi felelősség jelentőségét itthon is egyre többen ismerik fel, amellyel szűkebb és tágabb közösségekben egyaránt tehetnek a körülöttük élőkért. Június első szombatja, hagyományosan az Önkéntesek Napja, ennek alkalmából az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) idén is meghirdette az „Önkéntességért Díj” pályázatát, melynek támogatója 2010-ben a Budapest Bank, a 2009-es „Az év vállalati önkéntes programja” díj nyertese.